31 maj 2009

Sommar och sol och vi har kort, tajt kjol

Nej, jag ska inte skriva om Markoolio. Men hans lilla textrad passade ganska väl in på mina tankegångar. Jag läste nämligen ett några dagar gammal inlägg av Rebecka Bohlin på XX-bloggen, och kom att fundera över hur det kommer sig att så fort sommarvärmen kommer så förvandlas en hel drös kvinnor till flickor. Missförstå mig rätt. Inte bokstavligt talat förstås. Men det har med alla dessa förbannade somriga klänningar och kjolar att göra. Brudar som på våren klätt sig i jeans och Converse (sådana som jag - tjejerna alltså, inte skorna) finner sig plötsligt snegla på något småblommigt med volanger - som just det, ja, liknar den typen av klänningar som vi hade som små. På sommaren vill alla se så där härligt kvinnliga ut och visa bruna ben och dekolletage och hej och hå, medan man alla andra månader på året inte klär sig nämnvärt könsspecifikt. Hur kan det vara så? Har ni något svar?

30 maj 2009

He doesn't know what he's missing

Fattar alla tråkiga straighta män vad de går miste om? Som att vara med och utse vinnare i Nordic Chest Hair Award. Haha. Fantastiskt roligt.

I dag är det jobblördag. Jag är så trött, så trött. Men i kväll blir det uppsamling hos Kristin och sedan Start a Riot and Sleep with Me. Kommer att bli fab. Jag köpte nya örhängen i går som verkligen talar för det.

29 maj 2009

Bonusbild från Barcelona-resan

Den här skylten mötte We the living när hon skulle åka från London för att möta oss i Barcelona. Tack för tipset Ryan Air!

28 maj 2009

Filmtips

För allt i världen, se The Curious Case of Benjamin Button! Jag såg den äntligen i kväll. Men förbered er på nära tre timmars gråt, gråt och åter gråt. Se den inte om ni befinner er i ett svagt ögonblick, så att säga. Mina tårar fullkomligt sprutade på slutet, så pass att jag hade svårt att se vad som hände.

Jag blev också fruktansvärt sugen på att läsa novellen av F. Scott Fitzgerald som filmen är baserad på. The Great Gatsby är ju en fantastisk bok, och filmen var ypperlig, så det bådar gott.

PS. Och de där pedofilvibbarna som folk har snackat om - nej, det är bara vår konstiga idé om hur ålder ser ut.

Njursjuka som tecken på vad?

Också jag bloggar om Daniels njurar här.

Dagens låt


Jag tröttnar aldrig!

27 maj 2009

Härligt initiativ

Nu har jag varit och röstat. Glöm för allt i världen inte bort att rösta den 7 juni! Och som jag fick bevis för i dag, så går det utmärkt att förtidsrösta om man till exempel är bortrest på valdagen. Det gick hur smidigt som helst. Kändes inte lika högtidligt, förstås, men det får man bortse från.

26 maj 2009

Wow!

Jag har precis fått ett stipendium på 18 000 kronor. Jag slår frivolter inombords!

Barcelona i bilder


Amy och jag utanför hennes hus.




Karro, Amy och We the living - och en dam i ytterst fula kläder.






Vi skrattade ihjäl oss litegrann åt den här fantastiska amerikanska gruppen människor. Tänk Awkward Family Photos.



20 maj 2009

Dagens låt

Politisk tv-reklam

Nej, jag problematiserar inte det faktum att vi i Sverige nu ska få uppleva politisk tv-reklam. Men jag visar ett exempel på hur illa det kan gå här. Filmen är dessutom väldigt, väldigt rolig. (Om man bortser från hur sjukt det är.)

Jag blir så trött på mig själv

Jag försöker packa inför Barcelona-resan. Jag orkar inte med mig själv.

Saker jag plockat fram först, och följaktligen verkar tycka är viktigast att få med mig:
- lila skor
- fyra handväskor
- lösögonfransar och lim
- värmeskyddande hårspray
- örhängen

Saker som borde legat där i stället:
- pass
- euro
- någon typ av pappersbit med mitt bokningsnummer på

The beautiful days of Absolute Music

Jag och min jobbarkompis Eric ägnade gårdagen åt Absolute Music-nostalgi. Jag tror att konsensus nåddes gällande vilket nummer som var bäst, nämligen Absolute Music 16. (Jag hade den på kassettband och han på cd, vilket svider lite får jag erkänna.)

Här får ni därför njuta av den låt som inleder härligheten. 90-talet at its best!

18 maj 2009

True Blood

Nu är det mindre än en månad tills True Blood börjar sändas igen. Den andra säsongen börjar närmare bestämt den 14 juni. Jippi!

Och mer!

Här kan ni se pariserhjulsaktionen också!

Dagens bästa

Ett gäng väldigt intresserade danskar - och Lina och Tung.
http://www.youtube.com/watch?v=MawnA15QMe8

Barcelona Barcelona!

På torsdag bär det av! Jag är fantastiskt uppspelt. Listor, listor listor är vad som gäller för mig. I dag har jag tvättat och planerar min resegarderob. Det har dock visat sig att jag är bögen i gänget. Karro, som jag flyger dit med, ska resa enbart med handbagage. Hon summerade sin packning med: två par skor, fyra klänningar och en bikini. Jag får hjärtsnörp bara vid tanken. Ännu mer hjärtsnörp fick jag i går när vi insåg att vi inte betalat för att få ta med något annat än just handbagage. Det är helt enkelt inte möjligt i mitt fall. Jag kämpar alltid mot övervikten även vid weekendresor. Lyckligtvis visade det sig att bagage upp till 20 kg ingår i Spanair-biljetten. Tack Spanien! (Får jag sedan stoppa ner ett par pjucks i Karros väska så löser sig säkert alltihop!)

17 maj 2009

Vi är queera inte raka, vi tar alla nätter tillbaka!

Klockan 21.00 var vi runt femton personer som samlats för vår IDAHOT-Ta natten tillbaka. Jag blev väldigt nervös över tanken på att tvingas gå och skandera slagord i en grupp av ett fotbollslags storlek. Funderade allvarligt på att avvika. Förnedringen, förnedringen... Men se, här behövde ingen avvika, inte! Möllevångstorget fylldes på mer och mer och till slut var vi en riktigt rejäl skara som begav oss ut i Malmö-natten för att ta den tillbaka. Och förutom sisådär fem arga och provocerade män verkade ingen ha något emot oss. Kanske inte så många som gillade oss överdrivet mycket heller, men sådant kan man ju inte fokusera på. De flesta stirrade mest på våra uppenbarelser - rosa boor på dragkings och grabbar i högklackat är tydligen inte allas vardag!

Tyvärr visade det sig att en del av demogänget satt i arresten i Lund, så några missade vår härliga manifestation. Vissa anslöt senare, men lagom till min hemgång. Jag, Erika och Erika var de första tanterna till att lämna eurodisco-partyt i Regnbågsparken, eftersom vi ansåg att en måndag är en måndag - trots IDAHOT. Men ett glatt gäng håller fortfarande regnbågsfanan högt och kommer säkert att göra det i många timmar till - åtminstone tills fickpluntorna är urdruckna.

PS. De skickade en insatsbuss på oss. Totalt överdrivet, vilket de själva nog också ansåg eftersom de lämnade oss till vårt dansande ganska snabbt. Tack för det.

Radiotips

I kväll bjuder P3 på homoskandaler i kungahuset klockan 20.03. För er som bor för långt från Malmö för att delta i demonstrationen rekommenderar jag det!

Läs mer här: http://www.qx.se/samhalle/10282/p3-granskar-kunglig-homoskandal

Bittert, bittert

Det blir ingen spin-off till L Word med Alice. Fansen är för missnöjda med slutet på säsong sex. Jag också visserligen. Men men... Det vore fint att återse Alice alltså. Typiskt, typiskt.

PS. Samling klockan 21.00 på Möllevångstorget i kväll. Vi tar natten tillbaka. An army of lovers cannot lose!

Grattis!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är N. Puhs födelsedag, hurra hurra hurra!

16 maj 2009

Glöm inte!

IDAHOT i morgon. I Malmö blir blir det en ta natten tillbaka-demo med start klockan 21.00. Läs mer på Facebook-eventet här.

PS. Mindre än två dagar utan blogg och jag får någon slags abstinens light. Sunt? Åh, nej.

14 maj 2009

Bloggfrånvaro

Nu blir jag borta ett par dagar. Ska till Kristianstad och vara barnvakt. Passa på att köra Mammas sportbil och hälsa på min morfar och sådant. Får se när jag kommer tillbaka. Kanske kommer det en kommentar om Eurovision. Kanske inte.

Ciao!

13 maj 2009

Dagens låt



Underbara Marit!

Sajttips

Awkward Family Photos. Jag skrattar ihjäl mig litegrann.

PS. Har nog precis sålt in ett frilansrep. Helt spontant - idén kom till mig på ungefär tio sekunder. Nu hoppas jag bara att den tilltänkta intervjupersonen säger ja, annars sitter jag i skiten! Haha.

12 maj 2009

A walk down Memory Lane

Minns ni den här godbiten från The Dandy Warhols? (Med en tillhörande fräck video - eller det tyckte vi åtminstone back then.)



Jag har faktiskt hela skivan. Den är inte speciellt bra.

Dagens låt



Om att aldrig vara nöjd, eller hur var det nu?

11 maj 2009

Låtar om böcker

Nördigt oh yes, jag vet. Men jag vill ha hjälp med låtar som handlar om böcker här. Tack!

10 maj 2009

Söndagsläsning

Washington Blade har en jäkligt intressant (och lång) artikel om hur det är att vara gay och in the army i USA. Fy fan alltså. Att de till och med behöver censurera sina brev hem för att inte sanningen ska komma fram. Så hemskt! Här är artikeln. Läs!

9 maj 2009

Sorry

Det blir inget seriöst inlägg i dag. Jag gjorde nämligen nyss misstaget att läsa igenom mina operationspapper (ska opereras om en månad typ) och freakar ut totalt över sövningen. Det är det enda jag kan tänka på. En kvinna jag känner fick sina stämband förstörda för att det kom upp typ magsaft när hon var sövd och de fick slita ut de där slangarna. Med min tur kommer något liknande säkert att drabba mig.

8 maj 2009

Sajttips

Tung tipsade mig om att umo.se har gjort kortfilmer på temat diskriminering. Här kan ni titta på dem. De är bra! Min absoluta favorit är den på ungdomsmottagningen.

7 maj 2009

Dagens låt


Ibland behöver man bli lite pepp! Elvis-pepp.

I dag passar jag för övrigt på att gratulera Louise Larsson som fyller år! I kväll blir det födelsedagsmiddag på Vespa. Fina grejer.

Pride

Jag är så himla sugen på Pride för tillfället. Kan nog vara för att jag tittade på Queer as Folks Pride-avsnitt för några dagar sedan. Men så bra då, om man nu sitter och blir Pride-kär, att QX har gjort en Pride-kalender! Här kan ni se var när och hur de alla går av stapeln. Sedan är det bara att resa runt.

6 maj 2009

Gay = annorlunda

Homosexualitet framstår alldeles för ofta som en anomali i pressen. Även i gaypressen. Jag kan till exempel inte annat än att skratta åt rubriken "Marie Osmond Loves Her Gay Daughter" i The Advocate. Ja, varför skulle hon inte göra det?

4 maj 2009

PS.

Alltså inte i dag också, som att det är jättevanligt att Journalisten publicerar bilder på ormar, utan att de i dag hade en - liksom Sydsvenskan. Det är viktigt att vara tydlig.

Uppdatering

Det var en bild på en orm i Journalisten i dag också. Sammansvärjning?

Snake surprise

I dag är det en orm på framsidan av Sydsvenskan, vilket gör att jag självfallet inte kan läsa den. (Vågade dock lägga den i pappersinsamlingen. Framsteg!) Så om någon vänlig själ skulle vilja briefa mig om innehållet i dagens tidning, uppskattas det väldeliga. Tack!

3 maj 2009

Debban två år

Jag var inte alls sugen på att gå på Debasers tvåårsjubileum i går, eftersom min söndag är en jobbsöndag. Gick mest för att min vän Karro var mycket bestämd på punkten att hon skulle dit. Men vad jag är glad att jag gick. Perssons Pack var underbara! Och gissa vem som kom och sjöng på ”Tusen dagar härifrån”? En mycket hes Jakob Hellman. Kärlek! Suset genom publiken var riktigt mäktigt. Resterande del av konserten var också riktigt, riktigt bra. (Kuriosa: Josef Zackrisson hade blivit tjock. I och för sig är det sju år jag såg honom, i samband med att han släppte sin soloskiva, så saker och ting förändras ju.)

Dock gillar jag inte när man ska hålla på och göra om låtar så att de ska passa in i staden man är i. (Det blir lätt ”Lu-und i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu”, som jag upplevde på hyresgästföreningens årsmöte förra året.) Persson och gänget gjorde ”Stenad i Stockholm” till ”Stenad i Malmö”, och det kändes lite töntigt i ärlighetens namn. Alla coola killar i publiken gjorde sitt yttersta för att se ut som att de kunde totalidentifiera sig med texten dock. Wow, knark liksom.

Bjuder därför på en av 1900-talets bästa låtar. Enligt min ringa mening.

2 maj 2009

Jag tror att jag just dog lite inombords

Väck mig, please! Upptäckte nyss att Norra Skåne har en bröllopssajt. Så långt inget märkligt. Vissa gillar att gifta sig och läsa om andra som gifter sig och sådant. Jag dömer ingen. Särskilt inte nu sedan det är samma spelregler för alla.

Men! Den här bröllopssajten handlar enbart om kronprinsessans stundande giftermål - och lite om kungen. Och OK, om man letar lite kan man få se ett bildspel om andra "kunliga bröllop" som de så fint stavat det. Men mest är det Victoria hela dagen. Victorias kläder, Victorias kille, Victorias nya slott. Hjälp!

Hardqueer i pressen

Kul att se att Skånskan uppmärksammar Hardqueer! Synd att skribenten emellertid inte kan stava.

1 maj 2009

Glad 1 maj!

Det ryktas om att Hardqueer ägde stan i dag! Jag blir så varm i själen av alla fantastiska människor som jag känner.