15 december 2009

Vad händer?

Jag förstår att ni undrar över vad som ska hända med bloggen. Till exempel om jag över huvud taget kommer tillbaka. Och jag kan trösta er med att det kommer jag! Men tills vidare är bloggen i huvudsak pausad. Jag kan komma att skriva ett och annat inlägg emellanåt, men räkna inte med stor aktivitet. (För er som känner mig finns förstås den privata bloggen också, där jag avhandlar vardagen. Den kommer att försvinna när allt är som vanligt igen.)

I dag vill jag dock uppmana er att skriva på Vit jul-uppropet. Om man tvunget vill supa kan man göra det en massa andra dagar om året. Men förstör inte julen för kidsen.

11 december 2009

Jul i hjärtat

Hur kan det komma sig att jag verkar vara den enda som gillar Dylans Christmas in the Heart? Sydsvenskans Engström gav den en ynka postryttare. Jag brukar hålla med Håkan. Det känns otryggt på något vis att inte göra det. Men damn it. Jag gillar Christmas in the Heart! Någon som är med mig?

9 december 2009

Twitter-riktlinjer

Av någon outgrundlig anledning läste jag senaste numret av Cosmopolitan, där redaktionen gjorde sitt bästa för att guida sina läsare genom djungeln bestående av det som vi kallar sociala medier. De spaltade till exempel upp riktlinjer för hur man bäst bör använda sajter som Facebook och Twitter. För Twitter gäller enligt Cosmo att man inte ska uppdatera fler än tre gånger per dag - eftersom det i princip verkar som att man inte har något liv då. Verkligen?

Jesus, jag måste verka helt störd i deras ögon. I min värld är själva tanken med sociala medier just att använda dem, inte att ha ett konto registrerat bara för att. Dessutom verkar de ha missat att Twitter kan användas till andra saker än till att rapportera om vad man äter till lunch och vem den lunchen intas tillsammans med.

Har jag rätt eller har jag rätt?