31 mars 2010

PS.

Glömde ju det viktiga! I dag såg jag två (2) mopsar i Köpenhamn. På samma eftermiddag! Båda var beige och tjocka och gulliga och jag bara smälte.

Fasar inför morgondagen

Inte bara för att vägen till kontoret i morgon kommer att kantas av fulla ungdomar och danskspyor, för att majoriteten av människorna på mitt jobb är lediga, och för att jag måste stiga upp klockan fyra, utan också för att det i morgon är första april. Jag avskyr första april. Vad är det för roligt med att luras? Jag har aldrig fattat det. Det är töntigt, det är vad det är. Jag tycker att det är imbecillt att tidningarna hoppar på och skriver fjant om registreringsskyltar på cyklar och gud vet allt. Och alla arbetsgivare värda namnet ska skoja till det. Jag hatar det. Lägg ner, OK?

30 mars 2010

Hata fejjan

Alltså.. varför har jag blivit inbjuden till gruppen "Vi som älskar att dunka fitta" på Facebook? Sinnesrubbat ju. Varför gör folk sådana grupper? Och varför i all världen tror de att jag vill gå med i dem? I och för sig är det enda någon hittills har gjort i gruppen (jag har inte gått med utan bara kollat OBS OBS) att lägga upp en bild. Nämligen den nedan, som, ja, faktiskt är jävligt underhållande.


(Klicka på bilden för att se den större.)

He's gay, really?

Det var väl för väl att Ricky Martin äntligen fick komma ut som bög. Hur länge har det tisslats och tasslats om honom egentligen? Grattis till friheten, Ricky, hälsar jag.

29 mars 2010

PS.

Ett boktips! Det andra målet av Jonas Karlsson. Korta, lättlästa men ändå listiga noveller. Jag fick boken i födelsedagspresent av Isabelle B, men har inte haft möjlighet att läsa den förrän nu. Men den är ett hett tips. Utmärkt att ge bort som present också.

Dagens mops


Haha. Gullig sak det där, va!

28 mars 2010

Tack och hej, helgen!

Eftersom mitt nya jobb har lite konstiga tider, och eftersom jag återigen pendlar (somliga lär sig aldrig), stiger jag på nytt upp kvart i fem om morgnarna. Det är inte så jobbigt som man skulle kunna tro. Om man går och lägger sig i tid, vill säga. Jag ska därför strax gå och duscha och tvätta håret (sådant hinns inte med på morgonen), och därefter ska jag lägga mig och läsa i Joyce Carol Oates Blonde. Jag är så party numera! Läggdags halv nio på kvällen. Jesus. Men i dag känns det som att det behövs, eftersom vi blivit av med en timme i och med sommartiden och allt det där. (Jag hade givetvis glömt att det skulle bli sommartid i natt och hade tvättid klockan sju i morse. Det blev helsnurrigt.)

Men detta är inte det värsta, mina vänner. Det är även så att jag inte alltid börjar samma tid. På självaste skärtorsdagen måste jag stiga upp kvart över fyra för att hinna i tid till jobbet. Haja hur tidigt det är! (Det är mitt i natten för en tjej som har en lång karriär av klubbande bakom sig.) Och det blir lite extra deppigt eftersom danskarna är lediga även på skärtorsdagen och i stället för att sitta på ett smockfullt kontor kommer vi att vara ett gäng håglösa svenskar som sitter där och fantiserar om gömda påskägg och fjäderprydda ris. Ja ja, livet är sällan rättvist. Tur att jobbet är kul i alla fall!

God natt på er.

PS.

Ni läser väl Hanne-Lis blogg? Så här lite i efterskott skrattar jag galet mycket åt det här inlägget. Mina vänner är de roligaste!

Våffeldagen häromdagen

Jag glömde så klart att jag skulle äta våfflor i helgen, eftersom jag missade våffeldagen i torsdags. Typiskt. Men man kan kanske göra det nästa helg? Då är det ju påsk och allt. Vill någon äta våfflor med mig i påsk? Säg till. (Jag kan till och med tänka mig att kompromissa gällande vilken sorts sylt vi ska ha till.)

Dagens mops


Gulle!

Ord jag avskyr 1

Jag hatar folk som säger "gadda" i stället för "tatuera". Det är bonnigt, OK?

27 mars 2010

Dagens låt

"Domino Dancing" - Pet Shop Boys

Den här godingen dansade jag och Nathalie till på Debaser i går.

Just nu sitter jag och letar bra tatueringsdesigner. Jag har tre nya tatueringar planerade, varav åtminstone två kommer att göras inom en ganska snart framtid. Man måste belöna sig själv när man fått nytt jobb! Tror i och för sig inte att Mamma blir så himla glad över fler, men jag är ju trots allt ganska vuxen och bestämmer själv. Haha.

24 mars 2010

Livspeppen

Det går bra för mig på mitt nya jobb. Jättebra, faktiskt. Just nu hoppas jag på att Erika ska bli min nya chef. Det vore toppen. Hon är la för fin den tjejen. Och i morgon efter jobbet ska jag ha en dirty Köpenhamnsdejt med Kasper. Och så är det snart helg! Toppenlivet.

23 mars 2010

Första dagen

I dag började jag, helt plötsligt känns det som, på mitt nya jobb. Det var roligt. Det kändes verkligen bra. Lite förvirrat så klart, men så är det ju alltid när man är ny. Typ konstig höjd på skrivbordsstolen, ingen fungerande mail, inga nycklar osv osv. Men trevligt! Leopardkoftan funkade, men var en aning varm i ärlighetens namn. I morgon blir det nog jeansskjorta i stället. Intresseklubben va?

Och i dag grattar vi bästa Kristin som fyller 26 år! Woho!

22 mars 2010

Hjälp, tack!

Kanske någon av mina gulliga läsare kan hjälpa mig. Har någon av er jobbat i Danmark men bott kvar i Sverige? Hur gjorde ni i så fall med lönekonto? Danskt konto och överföring till Sverige? Brokonto? Vilken bank är bäst? Det snurrar i min skalle.

21 mars 2010

Söndagstankar

I övermorgon börjar jag på mitt nya jobb. Givetvis föranleder det funderingar kring vad i hela friden jag ska ha på mig. Vad tror ni om en leopardkofta?

18 mars 2010

Dagens låt

"Down to the River to Pray" - Wanda Vick feat. Sonya Isaacs

Så himla bra! Nu ska jag till gymmet och i kväll blir det premiären för Drömfabriken. Yes!

Der er et yndigt land

Det är en del att tänka på när man ska börja jobba i ett annat land. I dag tog jag till exempel tag i problemet med att byta min svenska a-kassa mot en dansk dito. Åh, herre gud, säger jag! När man inte förstår danska är sådana här projekt en aning svårgenomförda.

Danskarna tror tydligen inte så mycket på e-postkontakt, så jag var tvungen att ringa till a-kassan. Redan där blev jag svettig om händerna. Var tvungen att ringa till min pappa för att få stöd innan. Trodde ändå att det skulle gå ganska bra. Hur svårt kunde det vara liksom?

Ja, det var lite svårt. När jag ringde upp dem kom jag till en massa val. Vilket hade varit helt OK om de velat upprepa alternativen på engelska. Det gjorde de inte. Och alla val lät ungefär så här:
1) Spørgsmål om chabchamalacha (ohörbart)
2) Spørgsmål om chabchamalacha (ohörbart)
3) Spørgsmål om chabchamalacha (ohörbart)
4) Spørgsmål om chabchamalacha (ohörbart)

Jag tog alternativ ett. Varför inte liksom? Då bad en uppfordrande mansröst mig att knappa in mitt CPR-nummer (typ personnummer) och avsluta med fyrkant. Det hade jag ju inget, så jag struntade i det. Och tydligen var det optional för efter minimal väntan till hårdrocksmusik svarade en kvinna. Hon var glad och vänlig men tyvärr förstod hon inte vad jag sa och jag förstod inte henne. Exempelvis frågade hon mig när jag skulle börja jobba i Danmark och jag svarade på var jag skulle börja jobba osv osv. Jag var illröd i ansiktet och var tacksam över att hon inte såg mig. Har faktiskt fortfarande handsvett trots att det var typ tjugo minuter sedan vi avslutade samtalet.

Hur som haver, den danska damen började också fråga efter mitt CPR-nummer. Jag förklarade att jag ju inte hade något sådant eftersom jag inte börjat jobba i Danmark ännu. Hon sa att jag inte kunde gå med i a-kassan utan CPR-nummer. Jag förklarade att jag måste vara med från dag ett för annars förlorar jag eventuell ersättning från svenska staten. Det verkade inte bekymra henne. Hon bad mig glatt att återkomma med ett CPR-nummer. Men, och här kom hennes briljanta plan, först skulle jag - omgående! - skicka ett mail där jag skrev att jag ville bli medlem. Sedan skulle jag småningom komplettera med mitt CPR-nummer, och på detta vis räknas som medlem från första arbetsdagen. Superbra plan ju. Men med tanke på att hon bad mig skicka mailet till en vanlig "medlem"-adress och inte hennes privata känns det inte så vattentätt.

Dessutom är jag inte ens säker på att mailadressen blev rätt. Tog evigheter för mig att få ner den på papper. Minns inte vad snabela heter på danska men något jäkligt konstigt var det.

15 mars 2010

Nu är det dags att vi snackar allvar

Nu kanske jag gör mig ovän med somliga, men det bryr jag mig inte om. Det här är viktigt. Lägg av att ha era ungar som er profilbild på fejjan! Hur ska jag kunna veta vem du är som friend requestar mig om du ser ut att vara en tremånadersbebis? Alltså, jag älskar när ni har hela fotoalbum med bilder på era små underverk på Facebook. (Särskilt om era barn är fula. Det är liksom en av de bästa aspekterna med ovan nämnda community.) Men i övrigt.. har ni inte alls någon personlighet kvar sedan ni tillverkat er egen Mini-Me? Snälla, snälla.


PS. I morgon ska jag på anställningsintervju i Danmark. Det kommer att vara en dansk där. Jag kan ingen danska. Sist jag var i Köpenhamn misslyckades jag till och med med att köpa ett glas vin. Åh, herre jesus.

Dagens låt

"Get Me Away from Here, I'm Dying" - Belle and Sebastian

Åh.

14 mars 2010

Reflektion

Är det inte lite märkligt med människor som inte visar tänderna när de ler? Det blir så påtagligt på kort. Som att de döljer något. En saknad framtand till exempel.

Dagens mops


Gimme gimme!

Söndag:

Jag och E har sett två avsnitt av Big Love. Jag har kollat in gamla ragg på fejjan. Jag har slängt ut lite lösa krokar inför kvällen. Nu skiner solen och jag ska gå en jättelång promenad och lyssna på radio (typiskt dock att ena luren - heter det så? - i headseatet som jag köpte i förra veckan redan slutat funka). Sedan ska jag ringa min farmor. Livet va.

13 mars 2010

Mello over and out

En sådan mysig kväll vi har haft! Kristin, Erika och jag gick in med själ och hjärta i Melodifestivalens intriger. Och som vi röstade! Både Ola, Jessica Andersson och Salem Al Fakir fick lite points från oss. Men så besvikna vi blev på utgången! För att citera underbara Nathalie Fältlöv: "Fullkomligt debilt att låta svenska folket rösta!"

Självfallet skulle Salem ha vunnit. Kunde faktiskt ha gått med på det mesta. Kanske till också med Eric "Manwhore" Saade. Men inte Anna Bergendahl! När vi var på Mello i Malmö var hennes uppträdande visserligen magiskt, men jag kände då rakt inte att hon gick igenom min tv-ruta i kväll. Och kan ingen ge ungen ett par vettiga skor att para med klänningen? Tyll och Converse är too Emmaboda, sorry!

Annat Mello-skvaller: Har Darin opererat nosen?

12 mars 2010

Dagens citat

"Alltså, som tjej blir man väl typ mer upphetsad av att bli trummad på huvudet, än att bli knullad mellan brösten."
Tone Schunnesson.

Läs hela inlägget här. Jag skrattar så jag dör!

PS.

Har fett stort problem. I ett anfall av praktiskhet (nytt ord) tryckte jag i rutan om att visst fanken fick Firefox spara mitt lösen till Twitter. Superpraktiskt ju. Det är bara det att nu kan jag inte logga ut. På riktigt! Jag trycker på logga ut och kommer åter och åter igen till startsidan. WTF? Hur ska jag kunna logga ut? HJÄLP!

Bloggtipset

Ni läser väl systrarna Schunnessons blogg på Nöjesguiden? Gotta love it. Hur som helst fick jag dagens välbehövliga skratt av det här inlägget. Kunde varit jag, säger jag bara.

Nu ska jag till Systemet och ni kan ge er på att ingen kommer att be om leg. Suger.

11 mars 2010

Dagens låt

"Hollywood" - Marina and the Diamonds

I dag har jag, i enlighet med EU:s direktiv, bytt webbläsare. Det gör att allting är lite förvirrat. Men snyggare och bättre! Toppen ju. Har ni bytt? Vilken är egentligen bäst? Äger Firefox fortfarande?

Förresten, varför kommenterar ingen längre? Läser ni? Älskar ni mig? Vi kreativa människor är känsliga, det borde ni väl veta?

10 mars 2010

Dagens låt

"Bränn mina vingar" - Pernilla Andersson

I dag är det grått ute och inte överdrivet mycket sol i sinne heller, om jag ska vara ärlig. Men samtidigt har jag ett nytt avsnitt av Gossip Girl att se fram emot (ja, det är en bra serie!) och så ska jag belöna mig själv med en falafel med haloumi efter gymmet. Så allt är ju relativt, som ni förstår.

Tänk om

Tänk om vi hade haft en egen tvättmaskin i lägenheten och sluppit går ner i den räliga källaren. Tänk att kunna tvätta när man vill. Vilken dröm!

8 mars 2010

Kvinnodagen 100 år!

I dag blir Internationella kvinnodagen 100 år. Det är en viktig dag som vi alltid firar med besked. I år blir det den autonoma demonstrationen (där vi ska skapa en liten queersektion) och därefter fest - förmodligen på Utkanten. Jag är alldeles uppe i varv. Den 8 mars är helt klart en av årets bästa dagar!

Här får ni en bild på en av mina tatueringar (när den är alldeles nygjord - därav köttförpackningskänslan).

6 mars 2010

Nur geträumt

I natt drömde jag att jag, i kyrkan, bad en präst att dra åt helvete. Och så drömde jag att jag dejtade den där farbrodern i Brothers and Sisters. Känns både otrevligt och olycksbådande på samma gång.

Dagens mops


Åh, vill man inte bara kela ihjäl den lilla saken?

5 mars 2010

Lästips

Missa inte fina Alexanders senaste krönika i ETC, denna gång om normativt sex. Här kan du läsa den.

1 mars 2010

Dear all,

Om någon ruvar på ett jobb så tycker jag att ni ger det till mig. Jag är tillgänglig från och med den 1 april. Kanske tidigare om ni är snälla. Jag är bra på en massa saker.