29 april 2010

Kungarnas kung

Ni har väl inte missat den fantastiskt roligt sidan om kungen?

Carl XVI Gustaf - The Most Beloved King in the World
But the Swedes wonder: Why is he wearing such silly hats?


Kolla här!

28 april 2010

Tip of the day

Ni måste kolla in videon där Mupparna med vänner tar sig an den amerikanska arméns policy "Don't ask, don't tell". Filmsnutten är inte bara rolig, utan har faktiskt en viktig underton. Glöm inte att kolla in "tittarreaktionerna" som rullar i den nedre delen av bilden. Obetalbart!

Ni kan se videon på The Advocates hemsida här.

25 april 2010

Deklarationssöndag

Efter en härlig helg då jag hälsat på min familj och ätit upp mig ett par kilo, är det dags för mig att ta tag i den värsta söndagsångesten ever: deklarationen. Jag begriper ingenting. Och varför, varför har jag enskild firma när jag inte begriper någonting? Dömt att misslyckas.

Det är nu man önskar att man hade en stalker-beundrare med ekonomikunskaper.

20 april 2010

Viktigt viktigt!

Alla måste läsa om vad Kristdemokraterna planerar för firande av 1 maj i år. Människorna som ska fungera som dragplåster.. Ja, jag vet faktiskt inte vad jag ska säga.

Läs här.

19 april 2010

Låt bögar ge blod

Minns ni att jag skrev en krönika i City för en tid sedan, och ondgjorde mig över den nya lagen för svenska blodgivare? I stora drag är den nya lagen ett skämt, eftersom den fortfarande exkluderar bögar och andra män som ligger med män.

Men det är inte bara i Sverige som vi har dylik diskriminerande lagstiftning. Även i USA (surprise, surprise) hindras män som har sex med män från att ge blod. Därför har nu en student i Kansas tagit upp kampen för att ändra lagen. Bra där! Ni kan läsa en artikel om honom här. Och glöm inte att gå med i gruppen på fejjan!

18 april 2010

Dagens låt

"Jag hatar män" - Elenette

Facebook är ofta en källa till irritation för mig. Mina "vänner" särskriver, lägger upp pinsamma bröllopsbilder (så hemska att de inte ens är roliga) och går med i idiotiska grupper. Den senaste i raden är folk som har blivit fans till "Riktiga män har skägg och inte nån rosa skjorta!!!"

Bara förekomsten av en sådan grupp får mig att hata manssläktet okontrollerat.

17 april 2010

Dagens låt

"Reconsider Me" - Moneybrother

Jag tittade på Mauro & Pluras kök tidigare i dag. Marit Bergman och Moneybrother var där. Vilken drömuppställning! Jag är så förtjust i dem båda två att jag blev alldeles till mig. Moneybrother spelade "It's Been Hurting All the Way with You Joanna" för Plura och det var så fint. Jag tror att jag blev lite kär i honom. Kanske är det hans dialekt. Vilken fantastisk dialekt! Och så Marit på det. Underbara Marit. Bara för att de båda är så otroligt fina får ni en bonuslåt: deras ljuvliga duett "Last Word".

Nu laddar jag för spelkväll hemma hos Erika. Här ska vinnas!


PS. I går vinkade jag till dronningen på hennes 70-årsdag.

14 april 2010

Dagens låt

"I Was Definitely Made for These Times" - Hello Saferide

I dag bestämde sig två av mina chefer för att fotografera mig och skicka ut min bild i ett informationsmail, eftersom jag är relativt ny. Det resulterade i att jag blev öppet hånad för min bild. Mina kollegor skrattade mig rakt upp i ansiktet. Paralleller till att blunda i skolkatalogen drogs. Albin, en av mina redaktörer, funderar på att skriva ut bilden och sätta upp den på kontoret. Tokroligt, ni hajar. Fotot var i och för sig fruktansvärt fult. Det var inte schysst att cheferna inte förberedde mig på det innan de skickade ut det till samtliga anställda. Till mina närmaste kollegor spelar det väl inte så stor roll, men till danskarna.. Funderar starkt på att skicka ut ett kompletterande mail med trevliga bilder på mig, alternativt att massmaila ut hur de enklast addar mig på fejjan - där de sedan har 777 snygga bilder på mig att välja på (jag har avtaggat de andra). I mailet hade jag dessutom fått fel yrkestitel, samt felstavat namn.

Och vad mer.. I mailet (som var skrivet på danska, märk väl) hamnade orden "mens" (vilket betyder "medan") och "Ida" lite olyckligt nära varandra, vilket gör att Albin nu försöker jobba in öknamnet Mens-Ida på mig. Kul.

Utöver det gick väl det mesta bra. Eller ja. Jag skulle tala ekonomi med vår ekonomidam, men misslyckades till och med med att få henne att förstå vad jag hette.

Peace out!


PS. Eftersom det var oförberedd fotografering i dag sportade jag givetvis glasögon, fett hår och finne på hakan.

13 april 2010

Lilla sjuka jag

Ni trodde väl inte att jag var frisk, bara så där? Nej, nu har jag drabbats av någon annan, svårdefinierad åkomma. Men strunt samma, det där löser läkarna så småningom. I dag har jag hur som helst varit och gett läkarna typ hälften av mitt blod som en ledtråd till gåtan, och jag känner mig manad att visa upp hur min arm ser ut efter detta äventyr. E säger att det inte alls är någon märkvärdigt stor blodutgjutning och följaktligen inget att blogga om, men jag säger motsatsen. Jag har då rakt aldrig haft ett sådant här armveck förr - inte vad jag kan minnas i alla fall. Titta här. Äckligt va?



9 april 2010

Gaga nya MJ?

Jag älskar att Lady Gaga återinför filmformatet på musikvideor. Alldeles för få artister gör de där långa videorna med stories; videor av typen som Michael Jackson brukade göra. Undrar om MTV visar dem i sin helhet numera? De nya alltså. Eller visar MTV musik alls nuförtiden? Eller bara reality shows där artonåringar med silikontuttar dricker svindyra drinkar eller, tvärtom, gör bort sig à la trailor trash? Änywho, jag spår att Lady Gaga kommer att bli den nya MJ. Hon är precis så whacko som krävs. Och matchar det med hits. Och queer och snygg ovanpå det. Gud, vad jag skulle vilja se henne i Globen i maj!

Två Gaga-favoritvideor: "Paparazzi" och "Telephone", båda regisserade av Jonas Åkerlund. Han imponerar alltid, den mannen!

Jag har förresten börjat titta på Flight of the Conchords. Det är verkligen en konstig serie. E tycker inte att den är rolig. Det gör jag. Lite är den rolig bara för att de där nyzeeländarna pratar så skojigt. Tyvärr måste jag inse att jag skrattar åt dem av samma anledning som till exempel Jake (från Texas) skrattar åt mig och min British accent. Ja ja.

I dag är jag hur som helst bra mycket friskare. Det är skönt. Jag har till och med varit utomhus en sväng. Tyvärr sken inte solen då, men man kan ju inte få allt. Kvällen ska jag spendera med cola, singoallakex, Så ska det låta och Skavlan (trots att han tydligen är sexist). Måste se till att ladda upp inför morgondagen då jag ska tatuera mig. Jag är lite nervös faktiskt. Det var ganska länge sedan som jag tatuerade mig senast, och dessutom har jag som bekant varit sjuk tills i går/i natt. Tänk om min smärttröskel är superlåg? Vilken nitlott det skulle vara.

Trevlig helg!

8 april 2010

Mina favoritljud 1

Varje gång jag ska tömma papperskorgen på datorn måste jag ha ljudet på, för det frasar så härligt när den töms. (Ja, jag sportar PC.) Ibland, om jag ska slänga många saker, slänger jag dem en i taget för att höra fraset gång på gång. Så himla gött!

Har ni några favoritljud? (Och den som skriver "regn mot fönsterruta" får inte vara med i den här leken, OK?)

Dagens låt

"I Got Stripes" - Johnny Cash

Ni kanske undrar var er favoritbloggare har varit den senaste tiden? Jo, det ska jag tala om. Jag har varit så satans sjuk. Har en infektion i halsen och har haft över 40 graders feber och hela köret. I dag är femte dagen med feber men andra med antibiotika, så det ska nog snart vara över. I dag har jag dessutom orkat duscha, vilket får betraktas som ett grymt framsteg i sammanhanget. Förstår inte hur E stått ut med att bo med mig och min stank de senaste dagarna. Och stackars Nathalie som i går fick följa med mig till läkaren! Ja, det är tur att folk verkar gilla mig för mitt inre och inte mina yttre attribut.

4 april 2010

Dagens låt

"I Forgot More than You'll Ever Know" - The Davis Sisters

Åh, jag tycker så mycket om den här låten. Passar fint en söndag när det regnar utanför fönstret.

Förresten, missa inte intervjun med Gudrun Schyman i senaste Nöjesguiden. Den kan läsas här.

2 april 2010

Shoppingpåsk

Enligt media är påsken den helg då svenskar handlar mest, näst efter julen. I dag har jag gjort mitt bästa för att hjälpa upp statistiken, trots lågkonjan. På under en timme inhandlade jag ett par blommiga strumpbyxor, en ögonskugga, ett läppstift, hårsnoddar, underkläder, påskgodis, armband, örhängen, en orkidé, en bukett tulpaner, presentpapper och en mapp. Mycket starkt jobbat, om jag får säga det själv.

De blommiga strumpbyxorna (hemskt fina) och armbandet (med en katt med svarta stenar till ögon på) får nog följa med på påskinflyttningsfesten hos City-Isabelle (inte att förväxlas med Nöjesguiden-Isabelle, som visserligen ska dit, men enbart som gäst). Jag är hemskt pepp på långfredagsfestligheter!

1 april 2010

Jag och danskarna

Herre gud, vilken rolig dag det var att jobba i Köpenhamn i dag. När jag gick från tåget klockan sex i morse var danskarna fortfarande ute och festade. Jag fick väja för en hel del ensamma vandrare som tog den långa vägen hem (det vill säga zick-zack). Och gott om glada danskar kom ut från 7Eleven med nya vodkaflaskor i högsta hugg. Det såg inte ut som att de behövde dem, men visst. Jag och mina kollegor skrattade gott åt danskarnas konstiga beteende. På jobbet i morse var vi först bara tre stycken på plats, vilket fick oss att bli oroliga över att årets aprilskämt var att den svenska redaktionen skulle jobba på skärtorsdagen och inte vara lediga som alla andra. Så var dock inte fallet. Så småningom droppade de andra in. Vi fick lyxlunch också. Läsk på jobbet och allt. Denna lilla påskvänlighet försatte oss alla i ett stadium av flams och trams som inte hade gått över till klockan halv tre då jag gick hem.

För övrigt jobbar jag numera hårt på min danska. Målet är att jag ska tala danska inom två månader (det är Kaspers tidsplan, inte min), vilket dock i dagsläget känns tämligen orealistiskt. Men jag har åtminstone lärt mig ett nytt danskt uttryck i dag: "Skal du have en tudekiks?" Det betyder ungefär samma sak som när skåningarna säger att någon ska "sluta böla". Det vill säga "gnäll inte", för oss från resten av landet. Användbart, aight?

Men nu är det påskledigt. Jag är ensam hemma och ska spendera skärtorsdagen med en påse ostbågar och Gossip Girl. Ljuva liv.

Glad påsk!