30 juni 2010

Dagens låt

"Gammal sång" - Veronica Maggio

Borde sovit redan. Men det är för varmt i sovrummet. Dagens I-landsproblem.

Dotterbolaget, jag älskar er

Titta vilken fantastiskt fin affisch som Dotterbolaget har gjort åt Queertopia! Är de inte bäst, så säg?



Så byt ut era profilbilder på Facebook och Twitter och gud vet var och sprid kärleken!

PS. Köp era biljetter nu, innan priset höjs den 7 juli. Nu gör vi historia tillsammans!

28 juni 2010

That's no way to treat a lady

Alltså, sista scenen i senaste avsnittet av True Blood.. Men hallå! Så får man faktiskt inte bete sig, vampire Bill! Han som brukade vara så himla reko och springa omkring och ropa "Sookie" till höger och vänster. Höll tal i kyrkan och allt. Vad händer? Längtar så tills nästa avsnitt!

Annars då? Den här dagen har bjudit på lite övertidsjobb. Lite trötthet. Köpte dock en klänning till Kristin och Jakes bröllop. Den är supergullig. Jag kommer att se ut som en riktig flicka.

Och efter klänningsköpet.. Ja, då kom jag inte hem. Bokstavligt talat. De ropade ut (jag är allvarlig): "Jag.. eh.. vet inte när tågen kommer att börja gå till Malmö.." Det upprepade utroperskan av och till i typ två timmar.

Sedan kom ett tåg som skulle gå till Malmö Syd. Jag tänkte skit samma, här handlar det om att komma hem till the motherland. Hoppade glatt på. Fick sittplats i tysta kupén. Langade fram Dubliners. Då var det visst nya bud och vi förväntades hoppa av tåget på Kastrup för att byta där.

På perrongen på Kastrup väntade ungefär hela Jyllands befolkning. Det var vakter och aggression och barnfamiljer med bautaresväskor och där stod lilla jag totalt förvirrad. Så kom det ett tåg. Ett pyttekort tåg. Ungefär en tiondel av människorna på perrongen kom på. Stämningen var mer än en smula hätsk. Ingen information fick vi heller. Ingen tågpersonal vågade sig utanför tåget. Tacka fan för det, de hade blivit lynchade. Det saknades bara högafflar och facklor, men alltså, det var på gång. Sedan körde det tåget och kvar stod vi. Jag var så hungrig att jag funderade på att bita en medresenär.

Därefter kom ett långt tåg. Jag blev eld och lågor och armbågade mig fram. Då skulle visst inte det tåget ta några passagerare. Oklart varför. Efter typ tio minuter körde det igen. Och kvar stod vi.

Typ en halvtimme senare kom ett annat tåg. Ett pyttekort tåg. Jag skulle inte ha kommit med om det inte vore för att jag körde krigstaktik: var man för sig själv. Jag trängde mig som om det gällde livet (vilket det typ gjorde eftersom jag höll på att svimma av hunger). Hade dock ändå inte kommit på om det inte vore för att tre schyssta tjejer drog in mig och lyckades få hela mig innanför dörrarna. Och sedan åkte vi! Så glada vi var.

Tills vi kom till Malmö Syd. Då saknade vi helt plötsligt lokförare. Så där stod vi. Megalänge. Och to make matters worse.. När vi kom till centralen och jag skulle ta bussen hem saknades helt plötsligt busschaufför. När han väl kom på bussen var han så uppstressad att han hotade en man med stryk (otroligt oklart varför).

Så, summa summarum: jag var hemma mindre än en timme före läggdags. Tack, tack som fan, Skånetrafiken!

Nu måste jag sova. Klockan ringer ju fyra. Livet är bra ljuvligt.
God natt!

24 juni 2010

Ex-Londoners unite

I dag ger jag mig av för det årliga midsommarfirandet med Londongänget. Det vill säga gänget där alla har bott i London, bor i London, är partner till någon från någon av de föregående kategorierna, eller som helt enkelt sneakat sig in på okänt vis. I år saknar vi en del av de långväga gästerna, men det kan man inte göra något åt. I stället kompletterar vi med tre tyskar och en hel drös danskar.

Här är en favoritbild från förra året. Jag har fångat ögonblicket som följde efter att Roger (hemskt full engelsman som vi tycker hemskt mycket om ändå) råkade välta stereon så att festen så att säga dog en smula. Sam vet inte om hon ska skratta eller gråta, bevisligen.

22 juni 2010

Gayish girls

The Advocate har gjort en ganska rolig genomgång över kända kvinnor som nyligen kommit ut som bisexuella. Och inte övertygar alla. För det är ju en och annan som har ett skivsläpp på gång.

"If there's publicity to generate, some attractive, famous woman in her 20s or 30s is probably about to announce she kissed a girl and she liked it."

Läs här!

Dagens låt

"Från och med Du" - Oskar Linnros

Jag trodde aldrig detta, men jo, den här låten har efter ymnigt spelande på P3 lyckats bli en hit hos mig också.

20 juni 2010

Serietips

Om ni inte redan sett den måste ni se BBC:s miniserie Tipping the Velvet. Så bra att jag får lust att bli dragking forever and ever. Jag har spenderat min söndag i sällskap med den serien. En söndag som präglats av ett lätt illamående både över all mat och snacks jag satte i mig i går, samt ett lätt illamående över den myckna bröllopsrapporteringen. Även om vi självfallet hade en fantastisk prinsessfest i går! Det var länge sedan jag hade så roligt. Men i morgon är det måndag, klockan ringer 04.00, så nu ska jag sova.

God natt!

16 juni 2010

Dagens citat

"Coming out of the closet? Sorry I never was in one, isn't that parental abuse?"
Jeffree Star.

Detta liv

Ytterligare en sak jag aldrig trodde skulle hända: har
precis blivit intervjuad av City angående Daniel och Vickans bröllop. Misstänker att det kommer i tidningen i morgon. Haha.

15 juni 2010

Dagens låt

"Vem lämnade vem" - Melissa Horn

I kväll ägnar jag mig åt den otroligt roliga aktiviteten tvätt. Mitt liv är så party!

13 juni 2010

Island på banan

Ytterligare ett land har sagt ja till homoäktenskap, nämligen Island. Jippi! Och grattis Island. Det var faktiskt redan i fredags som Island blev det tredje landet i Norden att införa en könsneutral äktenskapslag. Lagen antogs med siffrorna 49 för och ingen emot. Toppenbra!

PS. Och för er som väntar er skvaller från Lundagårds 90-årsjubileum.. Ja, inga stora skandaler egentligen, trots att det utlovades en skandalös fest. Jens Liljestrand hade visserligen tittat lite djupt i glaset, men höll ändå hela vägen till efterfest. Per Gahrton höll det överlägset bästa talet. Sven Unger gillade att stå nära och att avbryta folk. Björn af Kleen hade ett smärre harem av förhoppningsfulla journaliststudenter runt sig. Själv blev jag, min paljettklänning och bara ben alla 80-åriga mäns favorit. Jag hade ganska skoj, men dansade för lite. Blev även av med min jacka, vilket inte alls var mitt fel och därför irriterar livet ur mig. Men på det stora hela en lyckad kväll, om än lite gubbig.

8 juni 2010

Dagens låt

"Perfect Day" - Lou Reed

I torsdags när jag och C satt på Debasers uteservering och det var sommarfeeling med sommarjacka och sommarskor och turister vid bordet intill kom helt plötsligt den här låten. Gud, som jag älskar den. I dag har jag lyssnar på Lou oavbrutet.

Hört på jobbet 1

Albin: - Vet ni vem Ragnar Östberg är?
Jag: - Ja, men det är ju han, programledaren för Café Norrköping.
Anders: - Jag trodde det var han, trippelmördaren?
Albin: - Han har tydligen fått något torg uppkallat efter sig.
Anders: - Då lär det ju inte vara trippelmördaren.
Jag: - Men då är det ju han i Café Norrköping.
(Tystnad.)
Jag: - Nej, fan, han hette ju Ragnar Dahlberg.

Här kan ni läsa om Ragnar Östberg. Och Café Norrköping.

7 juni 2010

Ny kampanj

Har ni hört talas om den nya amerikanska kampanjen "Make Homosexuals Marry"? Det är ett grymt bra initiativ med målet att hålla debatten kring Proposition 8 vid liv. Ni kan läsa mer här, samt se den ganska roliga filmen med bl a Justin Long.

If you disagree with the homosexual lifestyle, support overturning Prop 8, and make them get married, like the rest of us.

Dagens låt



Jag är helt besatt av The Bernadottes för tillfället.

5 juni 2010

Yo!

Gud, vad jag borde blogga mer. Jag är ledsen. Men det här veckan har det varit helt crazy mycket. Nu är det i alla fall helg! Den har börjat svinbra. Min mamma kom till Köpenhamn i går och mötte mig efter jobbet, varpå vi satte oss i Nyhavn och blev fnittriga på vitt vin i solen. I natt sov jag nio timmar (tjoho!), sedan följde jag Mamma till bussen och begav mig själv ut på shopping (tjoho!). Det blev lite shoppat i överkant, kan jag tycka så här i efterhand, men jag kommer både att vara snygg och dofta gott framöver - så det får väl vara värt några nudelmiddagar i slutet av juni. I kväll ska jag hem till bästa Ellen som har kombinerad födelsedags- och inflyttningsfest. Alla mina bästa tjejer kommer dit. Det kunde egentligen inte bli bättre. Eller jo, om jag inte hade sådana hemska skavsår på fötterna.

Vill ni bli lika helgpepp som jag? Kolla in videon:

1 juni 2010

Hjälp, tack!

Det smärtar mig att fråga, men är det någon som har tips på en bra frisör i Malmö? Det får vara dyrt, bara det är bra.