30 september 2010

Dagens låt

"Stop Crying Your Heart Out" - Oasis

Hej, unga jag! Men den är fortfarande väldigt bra. Nu ska jag sova. She loves you, OK?

29 september 2010

Gardell om SD

Ni har säkert redan läst Jonas Gardells roliga text om Sverigedemokraterna som publicerades på Expressen Kultur för några dagar sedan, men om ni händelsevis har missat den så hittar ni den här:
http://www.expressen.se/kultur/1.2150025/tjalla-lalla-pa-dig-jimmie

26 september 2010

Bonuslåt

Så här känns det i dag:
"Sen en tid tillbaka" - Melissa Horn

Nu måste jag sova. Klockan ringer trots allt vid fyra. Som alltid. Gud, jag är så trött.

Dagens låt

"Chelsea Hotel #2" - Leonard Cohen

Jag undrar om inte detta är en av de bästa sångerna i världshistorien. Åtminstone topp tio. Inledningsmeningarna är så rakt på att det sticker i hjärtat, men utan att för den sakens skull vara banala:
"I remember you well in the Chelsea Hotel,
you were talking so brave and so sweet.
Giving me head on the unmade bed,
while the limousines wait in the street."

Dagens SD

"Richard Jomshof, en av partiets fyra toppar, sträcker sig till att säga att islam är ett större hot mot Europa än vad nazismen och kommunismen någonsin var."

Citatet är hämtat från en debattartikel om Sverigedemokraterna signerad Soran Ismail. Läs den här.

Läs!

I dagens Sydsvenskan skriver Rakel Chukri en väldigt bra text om Sverigedemokraterna och riksdagsvalets effekter. Läs här.

Och för övrigt så är det återigen antirasistisk demonstration i Malmö i morgon. Samma tid och plats, det vill säga klockan fem på Möllan.

Dock önskar jag att fler ville fokusera även på det andra som SD står för - det som inte rör invandringen eller vi/dom-tänket. Glöm inte att SD även är både sexistiskt och homofobt.

23 september 2010

Dagens SD

I dag ska jag bjuda på en liten kavalkad av citat sprungna ur Kent Ekeroths mun. Ekeroth är Sverigedemokraternas internationelle sekreterare, samt blivande riksdagsman för partiet.

Följande är plockat ur en artikel i Sydsvenskan.

"– Islam är en dålig ideologi. Muslimer bär på odemokratiska värderingar, säger Kent Ekeroth.
Han säger sig inte vara islamofob.
– En fobi är en ogrundad rädsla. Det här är ingen ogrundad rädsla."

"Araberna är antisemiter – har alltid varit."

"Drar du inte alla muslimer över en kam?
– Det finns ju en anledning till att de kallar sig muslimer. Det de har gemensamt är islam. Inga muslimska stater är demokratier.
Menar du att alla Sveriges 400 000 muslimer är odemokratiska?
– Nja, det behöver inte vara alla. Men tillräckligt många. Religion och kultur går hand i hand. Du behöver inte vara bokstavstroende för att bära på värderingar som inte passar in i det svenska samhället."

22 september 2010

Sällskap sökes

Vem vill gå på bio med mig och se The Kids are All Right?

Läs!

I dagens DN skriver Hanne Kjöller en jävligt bra ledare som jämför Sverigedemokraternas invandrarpolitik med mansutrotning. Läs här!

21 september 2010

Dagens SD

Eftersom Sverige verkar ha gått bananas börjar jag härmed med en ny "dagens": Dagens SD. Jag kommer att redovisa olika idiotiska uttalanden från olika sverigedemokrater, och hoppas att på så vis fler får upp ögonen för deras galna parti och politik.

Först ut är partiets starke man Jimmie Åkesson:
"Snattar en 15-åring ska hela familjen utvisas."

http://www.expressen.se/nyheter/1.424816/sverigedemokraternas-33-punkter

20 september 2010

Angående SD

Efter en av de häftigaste och viktigaste manifestationer och demonstrationer jag någonsin varit på, har jag bara en sak att säga: Gråt inte, kämpa! Vi har fyra år på oss att tillintetgöra SD och vi börjar nu! Skriv debattartiklar och insändare, avslöja dem, mosa deras "fakta" och visa att Sverige är vårt och inte deras.

17 september 2010

Dagens låt

"Trash" - Suede

Så länge sedan jag hörde den här! Den hamnar bums i spellistan till morgondagen.

Dagens bästa

Halleluja regeringsskifte!

Trivselfredag

Fredagarna är alltid lite flamsiga på vårt jobb. Om det är för att det bjuds på dansk frulle vet jag inte, men ett och annat wienerbröd kan eventuellt ha med saken att göra. I dag summerade dock min kollega Hanna ganska väl tonen på vårt kontor när hon sa:
- På det här jobbet finns det verkligen inga normala gränser för vad man får prata om.

Och det gör det inte. Jag tror inte att min mamma har det så på sitt jobb, alltså.

Nu måste jag dammsuga och handla inför min 25-årsfest i morgon. Just nu är jag sådär pepp på att springa runt på Coop Extra, men va fan, ska det vara fest så ska det.


PS. Åskar det ute eller har en marschorkester parkerat sig på min gata?

15 september 2010

Papa don't preach

I dagarna ska påven besöka Storbritannien. Påven är ingen storfavorit hos mig, trots min relativt ekumeniska tro. För mig kan man vara kristen på så många olika vis, och han väljer definitivt idiotvägen. Därför kom det som en glad överraskning att 50 kända personer skrivit ett brev, som The Guardian publicerat, där de ondgör sig över påvens tidigare uttalanden om till exempel abort, homosexualitet och jämställdhet. Bland dem som skrivit under brevet finns Stephen Fry och Terry Pratchett. You go!

Läs mer om brevet här.

14 september 2010

10 september 2010

Dagens citat

"Första tanken som slog mig när jag såg Scooby Doo bland trending topics: är han död?"
Johan Hilton på Twitter.

Sociala medier in absurdum?

Jag är den första till att säga att sociala medier är fab. Men ibland undrar jag om det inte gått för långt. Som när jag loggar in på Sparbanken och möts av uppmaningen: "Följ oss på Facebook!" Varför skulle jag vilja följa Sparbanken på fejjan? Hur kul kan det vara?

Bloggtips

En anonym person på mitt jobb (inte jag) bloggar om artiklar som vi stöter på i vårt arbete på bloggen Huvudlinjer. Mycket roligt. Det senaste tillskottet ("Flydde från gruppsex - körde ihjäl grävling") kommer från mig.

9 september 2010

Ålder, denna ålder

Jag har löjlig ångest över det faktum att jag fyller 25 på söndag. Jag vet att det är fånigt. Och jag vet att 25 inte är en hög ålder. Men jag har fasat för den här dagen i åratal. Jag tror att det hänger ihop med föreställningar om var jag skulle vara i livet då jag nådde den högaktningsvärda åldern av 25 år. Saker jag inbillat mig sedan jag var liten.

Ni förstår, jag hade en tidslinje. Jo men visst. Vid 24 års ålder skulle jag gifta mig - vilket jag tack och lov sluppit. Vid 25 skulle jag få mitt första barn. Jag skulle bo i en fin lägenhet. Ja, jag skulle förstås vara rik och lyckad också. Riktigt så föreställde jag väl inte mig min framtid för, säg, fem år sedan, men ändå - den där konstiga föreställningen om att 25 är något speciellt har liksom förföljt mig. Inte fanken trodde jag att jag skulle bo inneboende, vara tvångsmässig singel och sakna socialt liv eftersom jag stiger upp klockan fyra på morgnarna i alla fall.

Så i morse när jag tog bussen vid tjugo över fem kände jag mig riktigt eländig. Det var liksom bara tre dagar kvar tills jag oåterkalleligt trädde in i klubben Halvvägs till 50. Men så slog jag upp Sydsvenskan och läste om mannen i Olofström som fastnat så olyckligt i någon typ av lantbruksmaskin att hans son tvingades skära (OBS! inte "hugga", utan "skära") av honom armen för att rädda honom undan en säker död. Genast kände jag mig inte bara lätt illamående, utan också smått tacksam över livet. Jag må ha otur i kärlek och bostadsmarknad och spel osv osv, men jag har i alla fall två armar som ingen har skurit i. Följaktligen gick jag raka vägen till Partyland när jag kom till Malmö i eftermiddags och inhandlade tårtljus med siffrorna 25.

Nu ska jag slå in lite presenter. Det är nämligen inte bara jag utan även min syster som fyller år. Och eftersom hon fyller 35, är även det en smula trösterikt.

8 september 2010

Dagens bästa

Det här är så fantastiskt bra och roligt och klokt! Det lilla kiddot med knytnäven är det finaste.

6 september 2010

Hej Bullen!

Jag har ett problem. Jag är Facebook-vän med flera av mina kollegor. Det går för det mesta väldigt bra. Jag kan sträcka mig till att det är trevligt. Men, till mitt problem. En av mina kollegor har ett Facebook-beteende som driver mig till vansinne. (Jag nämner inga namn, för jag är övertygad om att han följer den här bloggen.) Hur som, han skriver helt meningslösa statusuppdateringar hela tiden. Det är på nivån "Har fredags mys med taco paj". (OK, han särskriver inte, men ni hajar exemplet, njet?)

Bara det ovan hade varit tillräckligt för att få mig att fundera på att addera cyanid i hans matsalsmat, men till problemet: Han trycker "like" på alla sina egna statusuppdateringar! Jämt!! Även om det är en helt meningslös grej, typ att han frågar någon efter en bra mataffär, så ta mig fan är han där på like-knappen. Vad göra? Är det OK att ta bort en kollega från fejjan? Jag orkar snart inte mer. Fler hjärtan och meningslösa statusuppdateringar om kidsens fotbollsmatcher från alla mina Facebook-vänner och jag måste snart radera mitt konto och umgås med riktiga människor. Hujedamej.

Kanske jag borde skrivit till Magdalena Ribbing i stället? Vi känner ju nästan varandra. (OK, hon kommenterade på en krönika som jag skrivit en gång, men ändå. OK, hon kommenterade för att poängtera att någon annan använt hennes namn otillbörligen när han/hon kommenterade på min text. Men ändå.)

Peace out.

2 september 2010

In your face, Linda Skugge!

Fina, fina Isabelle Ståhl svarar Linda Skugge gällande ungdomsarbetslösheten i en debattartikel på Aftonbladet. För nej, Linda Skugge, ungdomar är inte lata. Vi (räknas jag fortfarande?) får bara så otroligt sällan några chanser till att visa vad vi går för. Jag vet.

Läs Isabelles lavett här.


PS. Ståhl, jag saknar dig i södern.