28 februari 2011

Livet på en tallpinne, mina vänner

Att vara ung, singel och storstadsbo (nåja) innebär att man lätt lever två parallella liv: vuxenlivet med massor med jobb och ansvar - och så helglivet när man går helt jävla bananas. Det betalar jag priset för i dag. Är ruskigt sömnig. En inflyttningsfest del 3 hos Viktor tog musten ur mig. Det, och att mingla loss på Swedbank arena på Näringslivsdagen i dag. Det var dock skoj. Plus: Goda macarons i glada färger. Minus: Småäcklig mat och inget bubbelvatten.

24 februari 2011

Dancing on my own

Just det, jag ska vara med i en bok! Eller ja, ett förlag vill ha med artiklar som jag har skrivit i en bok. Kan inte berätta mer ännu. Och det kanske inte är världens pangnyhet i vilket fall, men jag tycker att det är superroligt! Jag tackar liksom aldrig nej till vare sig lite extra klirr i kassan eller en liten egotripp!

Annars då? Har ägnat kvällen till att skriva ett långt brev till mitt lilla gulliga fadderbarn i Bolivia. Har också packat två flyttlådor. Nu ska jag ringa min farmor.

Och, just det, E fyller 31 i dag - och det måste vi självfallet uppmärksamma här! Men somliga födelsedagsbarn (och jävla lyckostar) firade genom att åka till London i dag, så här hemmavid är det inget kalas i kväll. Men det är OK ändå. Är rätt jävla slut efter jobbet. Som alla andra dagar. Men jesus, vad jag älskar att jobba där!

22 februari 2011

Dagens låt

"(I Want to) Come Home" - Paul McCartney

Lite bra och lite rolig läsning

Vi börjar med det bra. Ni måste läsa Nina Björks inlägg om fattigdom på DN:s kulturdebatt - om ni inte redan har gjort det: ”Vi är inte vårt marknadsvärde”

Och så något roligt. Här kan ni se ett ypperligt exempel på en insändare som lika gärna kunde varit signerad Vän av ordning: "Skärpning, Karlshamn!"

21 februari 2011

Jobblivet

Jag vill bara att ni ska veta att det går bra nu! Massor med spännande jobbrelaterade saker! Berättar mer när saker och ting är officiella. Mest vill jag som sagt att ni ska veta att det är ganska glassigt för närvarande.

Surrogatförvirring?

Jag blev fundersam då jag läste artikeln om Rufus Wainwrights nyfödda dotter här. I texten beskrivs Lorca Cohen som barnets surrogatmamma. Men samtidigt har dottern även hennes efternamn. Det låter inte som en surrogatmamma i mina öron..

Vad ska man tro? Nyfikenheten är mycket stor från min sida. Mest eftersom jag verkligen hoppas att de ska ha delad vårdnad. Fatta så coolt med Rufus Wainwright som pappa och Leonard Cohen som morfar.

Avundsjuk, jag? Nej, inte alls.

19 februari 2011

18 februari 2011

Long time, no see

Min dator gick sönder en gång till. (Men nu är den så gott som hel.) Och sedan blev jag megasjuk. Det är därför som jag inte har bloggat på några dagar. Har inte ens klarat av att dricka vatten, och då är det lite väl krävande att behöva skriva flerordsmeningar.

Anyhoodles, i dag ringde en kvinna mig och sa att hennes sajt skulle släppa en bok om barnlöshet. De ville ha med saker som jag skrivit i boken. Det var ganska spännande. Tyvärr hörde jag inte riktigt allt hon sa eftersom jag hostade så förbannat.

13 februari 2011

Dagens SD

Det är givetvis: Margareta Sandstedt räknar i riksdagen!

PS. Här är en bra sajt i ämnet.

Shoppingsöndag

I dag hade jag en nära-döden-upplevelse när mina vader fastnade i en asdyr massagestol på XXXLutz. Sedan köpte jag varmvattenflaska, leopardöverkast (ej riktig leopard), lila askfat och en svart låda.

Varken jag eller Nya året köpte dock kronan som hon provade.

12 februari 2011

Home, sweet home

Tittade precis på Everybody's Fine och drabbades av mycket svår hemlängtan. Se den inte i en svag stund.

Mello rond 2

Blir uppriktigt nervös, och lite ledsen, när jag läser att kvällens deltävling enligt Håkan Engström suger. Förra veckan var ju kass, så hur kan denna vara ännu sämre? Ska jag våga bokjotta i kväll? Åh, jag vet inte.

9 februari 2011

Det ryktas om...

Det verkar som att snacket går på stan att jag bloggar för lite. Det beror på att min dator är sönder, förstår ni. Jag kan följaktligen bara använda min jobbdator, och på jobbet lämpar det sig inte att blogga.

Ja, så ligger det alltså till.

Annars då? Jo, jag har gjort en ny tatuering. Och så fick jag en ny mobil i dag, som jag fattar absolut nada av. Livet är spännande, således.

6 februari 2011

Dagens SD

Ja, det säger väl egentligen sig självt: "William Petzäll (SD) i fyllecell i natt"

Dagens låt

"Tinderbox" - Elton John

I dag har jag varit duktig. Styrelsemöte med Queertopia, städning och matlagning. Nu ska jag gotta mig med ett avsnitt av Grey's Anatomy. Because I'm worth it!

3 februari 2011

Jobbet och livet och det underbara

I kväll pratade jag i telefon med min mamma. Jag pratade mest om mitt jobb, om jag ska vara ärlig. Jag kan inte förstå att jag har haft sådan tur som har hamnat där jag är. Varje dag är inte rolig och underbar, men nästan alla är det. Och åtminstone ett par gånger varje dag får jag ny, fantastisk energi av alla livfulla människor som finns omkring mig. Människor som alltid bjussar på en kram. Människor som har idéer och visioner som liksom bara sipprar ut ur deras porer. Det låter töntigt, jag vet. Men jag är så fascinerad. Och innerligt tacksam.

Mina kollegor är allihop människor med så många lager att det är näst intill omöjligt att förstå. Många har gjort så enormt spännande saker tidigare - jobbat med ensamkommande flyktingbarn, vunnit breakdance-SM och regisserat filmer. En av mina kollegor är Erik Vestman som gjorde Piren. Bara en sådan sak.

Tack!

2 februari 2011

Glassigt värre

I dag var jag på massage och en massa olika spabehandlingar i två timmar. Det var härligt. Det hade varit ännu härligare
a) om jag inte hade blivit kissnödig nästan direkt och därför inte kunde njuta av varken mag- eller ryggmassage,
b) om hon inte hade gett sig fan på att döda alla mina celluliter med någon slags brännande/stickande behandling,
c) om jag inte hade hållit på att frysa ihjäl av alla konstiga, kalla krämer och geléer som hon bakade in mig i.

Men på det hela taget var det jäkligt nice. Dock - det här med massage och spamys är konstigt. Det är så intimt. När jag gick därifrån kändes det som att jag och tjejen nyss hade haft sex. Så mycket långt upp på låren och ner på magen som hon var! Ibland måste de ju själva tycka att det känns konstigt.. Eller? Är det bara jag?