31 maj 2011

Den hårda sanningen

Jag rekommenderar er alla att se The Truth About Jane. För att förstå vad alla hbtq-kids är livrädda för. För att se en fin och samtidigt hemsk berättelse om en första kärlek, ett sexuellt uppvaknande - och RuPaul i en fantastisk roll. Bara gör det.

30 maj 2011

Kärnkraft och monarki

Så mycket spännande i dag..

Angela Merkel och company har bestämt sig för att avveckla kärnkraften. Och givetvis är fjanten Andreas Carlgren emot - på grund av miljön. Jag kan tala om för Carlgren att miljöproblemen kommer att bli enorma den dag som det blir ett nytt Fukushima, eller då någon om 500 år inte vet om var vi har gömt vårt härliga kärnkraftsavfall. Heja Merkel, säger jag.

Och så det här med kungen.. Men är jag den enda som tycker att han skötte intervjun bra? Jag var imponerad, eftersom han inte är känd som en mästare i det talade ordet - eller det skrivna. (OK, det var taskigt.) Men jag vet inte, är det verkligen kungens eventuella sexuella snedsteg som vi ska fokusera på? Eller det orimliga med monarkin som statsskick? Med det sagt, tycker jag emellertid att vi kan ställa högre moraliska krav på personer som försörjs av det svenska folket som kollektiv. En politiker hade fått gå för länge sedan.

25 maj 2011

Dagens låt

"I Don't Want to Know" - Fleetwood Mac

Inlägg 801

När jag loggade in på Blogger i dag stod det att jag har skrivit 800 inlägg i den här bloggen. 800 inlägg.. Det är faktiskt jättemånga. Till vilken nytta, kan man ju fråga sig. Vilka andra saker kunde jag ha gjort i stället för att blogga? Jag vet inte. Jag vet inte om det blir 800 inlägg till heller. Men jag hoppas att ni fortfarande gillar mig.

23 maj 2011

Dagens låt

"När jag dör" - Ola Magnell

Det görs alldeles för lite sådan här musik nuförtiden.

"Sisters from the same mister"

Dagens upptäckt: realityserien Sister Wives. Grymt fascinerande! (Gör jag något annat än att se på halvkassa serier? Svar: Ibland.)

Nu ska jag ringa min syster. Min riktiga syster alltså.

22 maj 2011

Tv-livet

Kunde det inte ha varit något trevligt på tv klockan 21.00 en söndagskväll? Ska jag verkligen behöva se första avsnittet på Solsidan igen eller kolla på Big Brother? Åh. Jag som bara ville ta det lugnt nu, efter att ha satt ihop tre bokhyllor. Inte ensam, men ändå. Lite svettig blev jag allt.

Nu är jag faktiskt lite irriterad.

19 maj 2011

Och denna är ännu mycket roligare

Lite Pang Prego piggar upp

Om det bara vore 1 april...

"I Tjeckien tvingas flyktingar som söker asyl som en följd av sin läggning att se på porr. Tjeckiska myndigheter menar att det därmed är möjligt att fastställa om personen verkligen har den läggning som uppges."

Men tyvärr är detta inget skämt. Läs hela artikeln på Dagens arena här.

16 maj 2011

PS.

Sommar, sommar, sommar

Sommaren 2011 ser mycket lovande ut. Förutsatt att jag slipper operationer, allvarliga sjukdomar eller brutna ben, vilket präglat de senaste årens somrar, kommer det att bli en ypperlig säsong. Planerna inkluderar midsommar med London-gänget, två veckors semester på egen hand i Taizé - och givetvis Queertopia! Jag längtar så otroligt mycket att jag nu har suttit och tittat igenom fotona från förra året. Här kan ni också få lite Queertopia-feeling.





14 maj 2011

Dagens låt



Men för att inte helt och hållet hamna i melankoli, bjuder jag på en rolig ekorre också.

9 maj 2011

"Kill the Gays"

Inom de närmaste 72 timmarna kan konservativa lagstiftare få gehör för ett lagförslag som skulle göra att vara en hbt-person i Uganda ett brott belagt med dödsstraff. Skriv på protestlistan här!

8 maj 2011

Dagens låt



Det är dock några saker som jag inte förstår med den här videon.
1) Om Mauro inte orkar lyssna på sin låt i början, varför bestämmer han sig sedan för att ta hela?
2) Varför har Sarah så ful frisyr?
3) Varför är Orup med?
4) Om Mauro och Sarah bor grannar, varför möts de inte på gården i stället för vid 7Eleven?
5) Eftersom låten i fråga handlar om Elin Klinga, varför heter den "Sarah" och inte "Elin"? Namnen har ju lika många stavelser.

Tacksam för svar!

6 maj 2011

Hej

Jag har precis, ungefär, gråtit ihjäl mig till senaste avsnittet av Grey's Anatomy. Ville bara berätta det.

I dag har jag gjort två vuxna saker

1) Varit på lunch på Rådhuset.
2) Varit på Swedish Arts and Business Awards.

Ingetdera var särdeles upphetsande, dessvärre. Men Liv Strömquist fick pris på del två. Det var kul.