30 juli 2011

Ytterligare avbruten MFF-match

Fotbollshuliganer är den värsta sortens avskum. Vad kämpar de för? Vad vill de uppnå? Fotboll är en sport! Det är ingen politisk gren eller utomparlamentarisk rörelse. Det är en sport.

Jag tycker att det är underbart att folk kan finna så stor glädje som många fotbollssupportrar gör i sina lag. Fotboll är en sport som enar över klass- och generationsgränser. Men det är fortfarande bara det - en sport. När i dag ytterligare en av Malmö FF:s matcher fick avbrytas undrar jag vad den här förstörelsen ska vara bra för. Ska Sverige behöva göra som i England, med skyhöga biljettpriser, för att slöddret ska stanna hemma? Eller jävlas de då bara någon annanstans?

Vissa saker är värda att kämpa för, och i vissa sammanhang kan jag till och med förstå de människor som blir våldsamma - av vanmakt till exempel. Men då pratar vi om politik. Inte en lek som går ut på att två lag sparkar boll.

4 kommentarer:

fisa sa...

men det är rätt magstarkt att kalla det för en tragedi som nån gjorde i sydsvenskan. hallå perspektiv??

Ida Maria Gunnarsson sa...

Eh, ja, speciellt med tanke på vad som nyligen hände i Norge. Som sagt, det är två lag som sparkar boll. Just that.

Anonym sa...

Gunnarsson, du är ju överallt! Såklart är det inte jämförbart med Norge (vad är det?) Men fotboll utövas av 90% av jordens befolkning, det finns en potential där som inte skall underskattas!

Anonym sa...

Det är inte biljettpriserna som håller idioterna hemma i England, utan snarare kratfullare lagar. Sedan vore det nog också bra med nolltolerans mot alkohol inne på arenorna.