14 februari 2010

En fundering bara

Varför är varulvar alltid män?


PS. Så här snygg är min dejt för kvällen. Inte så tokigt va? Jag tror faktiskt på riktigt att få har så fantastiskt coola och fina och härliga vänner som jag. Ciao!

10 kommentarer:

Tung Bui sa...

Jag har också tänkt på det där med varulvar och kön. Det är jättekonstigt. However så var det tack vare dig som jag nu tog tid att googla saken. Och det finns tydligen en film. EN FILM, där varulven i fråga inte är en man. Ska dra hem filmen och kolla på den. http://www.imdb.com/title/tt0210070/

Jag kollade på melodifestivalen igår också. Där var ett nummer där två mtf-transpersoner uppträdde på scenen. De gick inte vidare. Typiskt jävla skit. För vad skulle hända om vi skickade ett sådant bidrag till final?

Ida Maria Gunnarsson sa...

Meddela hur filmen var, om den är värd att kolla in! Men fick du fram någon förklaring till varför de alltid är män?

Var de transor? Jag trodde bara de var androgyna killar. De var hemskt heta i alla fall! Och jag håller med, det var lätt det grymmaste bidraget. De och Pauline.

Tung Bui sa...

Det kanske var androgyna killar, haha! Jag har faktiskt inte någon aning om hur de identifierar sig själva. Vackra var de i alla fall.

Filmen var sådär. Jag hade läst en del om den. Om att den var feministisk och använde varulvsgrejen för att gestalta puberteten. Men jag blev besviken. En spoiler är att hon fick sin heterosexuella kärlek i slutet.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Åh vad synd, då bryr jag mig nog inte om att se den filmen. Typiskt också.

Anonym sa...

i buffy och vampyrerna är det en varulvstjej som ser för taskig ut.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Är det? Långt fram i serien eller?

Tung Bui sa...

Där finns faktiskt två kvinnliga varulvar (inte för att JAG har knarkat buffyseren för längesen. En kompis var det). Den första är Veruca som dyker upp i säsong 4 episod 6 och är mer en courtny till personligheten.

Sen har vi Nina Ash som blir Angels flickvän och som också följer med Angel till hans självbetitlade serie.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Haha.. det här kanske borde kollas upp! Jag var nämligen aldrig något Buffy-fan..

Tung Bui sa...

min ordverifiering var just sextorka...

Ida Maria Gunnarsson sa...

Haha!