5 februari 2010

Technically challenged

Jag har tre frågor som är väldigt pinsamma. Men efter att ha använt Blogger i över ett år måste jag erkänna att jag är kass. Teknikefterbliven. Snälla hjälp mig!

Fråga 1: Hur ser jag om folk länkar till mig?
Fråga 2: Hur ser jag vilka sökord folk har använt för att hitta min blogg?
Fråga 3: Hur får jag reda på hur många besökare jag har?

3 kommentarer:

Unknown sa...

Fråga ett har jag ingen aning om hur det funkar, men fråga två och tre kan jag svara lite på iaf. Jag har kopplar statcounter till min blogg, som gör att man kan se hur många som kommer till min blogg varje dag. Så kan man se varifrån de kommer, typ om man blir länkad antar jag att man kan gissa det utifrån den här statistiken, och vilka sökord folk har använt sig av för att hitta bloggen. Det finns säkert en massa liknande verktyg, kanske såna som är bättre också, men det har jag inte koll på.

Tung Bui sa...

Svar på fråga ett:
Du klickar på "anpassa" längst upp till höger.
Då skickas du till fliken "layout" med underfliken "sidelement". Här kan du ordna och ha dig med sidelementen på din blogg. I rutan där det står "blogginlägg" så kan du hitta länken "regigera" som du kan klicka på. Klickar du på den så kan du alltså hur formatet osv på dina inlägg ska se ut. Där finns också en box där du kan kryssa för som visar vilka som länkar till dina inlägg.

Kul att du är igång igen. Kramkram!

Ida Maria Gunnarsson sa...

Tung: Tack för hjälpen! Nu ska jag alltså kunna se om någon länkar till mig? Ska bli spännande att se om jag är nåt poppis.

Erika: Var hittar man en sådan där statcounter då?