6 oktober 2010

Mer om SD:s kyrkouttåg

Med en annan approach än den i föregående inlägg skriver Elisabeth Ohlson Wallin också om Sverigedemokraternas markering i går - då de med folkdräktsklädde Jimmie Åkesson i spetsen travade ut ur Storkyrkan i protest. Elisabeth Ohlson Wallin har många poänger, där jag tycker att den här är den viktigaste:

"Vi märker heller inte hur invandringslagarna kraftigt skärps i Sverige. Somalier får till exempel inte återförenas med sina barn om de saknar pass. Det är bara ett exempel på verkligheten bakom Alliansens vackra tal om mänskliga rättigheter. Vi måste som medborgare sätta press på politikerna att tala klarspråk vad de egentligen gör för våra invandrare. Det kan nu bli en risk att man tittar endast på Sverigedemokraterna och förblindas av deras rasism, samtidigt som vår egen regering smart stiftar nya lagar som ytterligare försvårar för människor i nöd."

Läs hela artikeln här.

2 kommentarer:

Richard sa...

citat: "Somalier får till exempel inte återförenas med sina barn om de saknar pass. Det är bara ett exempel på verkligheten bakom Alliansens vackra tal om mänskliga rättigheter."

Vad är det som säger att de måste återförenas på svensk mark?
Barnen kan lika gärna åka till sitt riktiga hemland.

Anonym sa...

Skulle du vilja bo i Somalia? Vet du vad som händer där eller?