17 maj 2009

Vi är queera inte raka, vi tar alla nätter tillbaka!

Klockan 21.00 var vi runt femton personer som samlats för vår IDAHOT-Ta natten tillbaka. Jag blev väldigt nervös över tanken på att tvingas gå och skandera slagord i en grupp av ett fotbollslags storlek. Funderade allvarligt på att avvika. Förnedringen, förnedringen... Men se, här behövde ingen avvika, inte! Möllevångstorget fylldes på mer och mer och till slut var vi en riktigt rejäl skara som begav oss ut i Malmö-natten för att ta den tillbaka. Och förutom sisådär fem arga och provocerade män verkade ingen ha något emot oss. Kanske inte så många som gillade oss överdrivet mycket heller, men sådant kan man ju inte fokusera på. De flesta stirrade mest på våra uppenbarelser - rosa boor på dragkings och grabbar i högklackat är tydligen inte allas vardag!

Tyvärr visade det sig att en del av demogänget satt i arresten i Lund, så några missade vår härliga manifestation. Vissa anslöt senare, men lagom till min hemgång. Jag, Erika och Erika var de första tanterna till att lämna eurodisco-partyt i Regnbågsparken, eftersom vi ansåg att en måndag är en måndag - trots IDAHOT. Men ett glatt gäng håller fortfarande regnbågsfanan högt och kommer säkert att göra det i många timmar till - åtminstone tills fickpluntorna är urdruckna.

PS. De skickade en insatsbuss på oss. Totalt överdrivet, vilket de själva nog också ansåg eftersom de lämnade oss till vårt dansande ganska snabbt. Tack för det.

1 kommentar:

Tung Bui sa...

Haha! Insatsbuss?? Ja men vi alla vet ju att kärleksaktioner är av den farligaste typen av aktioner. Jag är förvånad att det inte uppmärksammades på internationell nivå.. Interpool, vart var ni?!

Fast.. blev ruskigt ledsen när jag hörde om det i Moskva.