8 april 2010

Mina favoritljud 1

Varje gång jag ska tömma papperskorgen på datorn måste jag ha ljudet på, för det frasar så härligt när den töms. (Ja, jag sportar PC.) Ibland, om jag ska slänga många saker, slänger jag dem en i taget för att höra fraset gång på gång. Så himla gött!

Har ni några favoritljud? (Och den som skriver "regn mot fönsterruta" får inte vara med i den här leken, OK?)

4 kommentarer:

anna sa...

När man dammsuger upp rejält med smulor. Jag brukar vänta EXTRA länge mellan gångerna bara för att ha en rejäl smulhög att suga upp.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Gud ja, vad härligt det är! Över huvud taget när det rasslar i röret. Ibland kan jag suga upp för stora saker, typ okokta pastarör och sådant, bara för att det låter så gött. Skiter i om dammsugaren går sönder på kuppen.

isabelle sa...

ååh, jag älskade också papperskorgljudet på min pappas första dator 93 då jag var fem, trodde inte det fanns kvar! jag gillar ventilationstrummeljud och ljudet av Squarepusher - Beepstreet. så fruktansvärt melankoliskt och svindlande bra.

ELISE sa...

Åh, det är ett mycket bra ljud, det.

Jag älskar ljudet vattenkokaren göra ifrån sig precis då vattnet kokats färdigt, ljudet av koltrastar (faktiskt, kanske klyschigt men får mig att tänka på sommarkvällar som liten), syrsor, klicket av ett inkommet SMS, bussar och tåg, osv osv osv...

Dammsugarljudet är även det väldigt härligt.