22 september 2010

Läs!

I dagens DN skriver Hanne Kjöller en jävligt bra ledare som jämför Sverigedemokraternas invandrarpolitik med mansutrotning. Läs här!

16 kommentarer:

Anonym sa...

dagens SD har du glömt! eller skulle den dagens bara vara en enda dag?

Richard sa...

SD har kommit för att stanna. Äntligen finns det ett parti som säger sanningen. Jimmie Åkesson är Sveriges svar på Al Gore.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Li: Alltså, givetvis är målsättningen att ha det varje dag, men det kan även tyvärr komma att bli lika sporadiskt som dagens mops. Shit, det var länge sedan vi hade den. Kanske i dag. Nu kommer strax en ny dagens SD i alla fall.

Richard: Vems sanning säger SD? Inte min i alla fall.

Richard sa...

Maria: Åkesson berättar en historia som många känner igen sig i, fast inte vågar prata om. Korten måste upp på bordet. Det går inte att kalla folk rasister bara för att de nämner orden "restriktiv invandringspolitik & burkaförbud m.m". En sann demokrati tabubelägger inte obekväma samtalsämnen.

Btw, varför bor du i Köpenhamn om du ogillar SD:s politik?

Lisa sa...

Hitler var åxå demokratiskt vald, fast han skulle nog inte Richard heller kalla för rasist. En sann demokrati låter folk ha på sig vad dom vill och ha vilken religion som vill. Så det så!

Ida Maria Gunnarsson sa...

Ja du, Robert, om du hade läst min blogg mer än de här SD-inläggen så hade du sett att jag bor i Malmö. Jag jobbar i Kph. Och jag avskyr Dansk Folkepartis invandringspolitik lika mycket som den SD för.

Och jo, jag anser att den som påkallar burkaförbud är både rasist och xenofob. Och argumentet "om vi flyttade till deras land skulle vi fan få anpassa oss" håller inte längre, så kom på något nytt.

Richard sa...

Lisa: Det handlar om vanligt sunt förnuft (som tyvärr inte är särskilt vanligt). Hur skulle det se ut om alla gick runt maskerade? Nää, både du & jag vet att Islam inte tillför Sverige någonting.

Var håller feministkärringarna hus? Jag väntar fortfarande på att Gudrun ska såga Islams vidriga kvinnosyn.

Ida: Vill du att Sverige ska bli som ett MENA-land? Ja, visserligen vore det ju lite trevligt med ett eget harem :)

Ida Maria Gunnarsson sa...

Richard: Ditt resonerande är bara fånigt. Du vet lika bra som jag att det inte finns någon koppling mellan att tillåta burka och att du skulle få ett eget harem. Bättre argument krävs!

Richard sa...

Ida: Vi ska inte ge efter för kvinnoförtryck. Islam hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Så det är bara inom islam som det existerar kvinnoförtryck? Intressant! Själv anser jag att om vi ska komma till rätta med patriarkatets problem vore det bästa att utvisa alla män, oavsett etnicitet och religion. Se där, problem solved!

Richard sa...

Angående kvinnoförtryck så står Islam i en klass för sig. Jämför gärna kvinnors situation i Sverige med hur det ser ut i MENA-länderna. Vill man skapa ett jämlikt samhälle så kan man inte låta sagorna (religiösa skrifter) styra dagordningen.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Det finns muslimska länder har högre andel kvinnor i sina parlament än vad SD har andel kvinnliga medlemmar. Är SD då också i en klass för sig? Och hur jobbar SD för övrigt för att främja jämställdheten, utöver att motarbeta islam?

Richard sa...

SD:s riksdagsgrupp representerar deras väljarbas. Visst är det tragiskt att inte fler XX-varelser (kvinnor) röstar på Åkesson men förhoppningsvis blir det ändring på det vid nästa val. Sedan föredrar jag kompetens före inkvotering. Könet avgör inte hur väl lämpad man är.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Du svarade inte på min fråga, Richard. Gör SD något mer för jämställdhet än att motarbeta islam?

Richard sa...

Ida: Vet ej. Kriget mot religiöst förtryck (Islam) betyder dock en hel del.

Ida Maria Gunnarsson sa...

Du kanske borde ta reda på det innan du predikar att SD är Sveriges bästa parti!