29 september 2009

Kvinnors rättigheter - mänskliga rättigheter

I morgon är sista anmälningsdag till Amnestyakademins kurs om kvinnors rättigheter:

"Malmö 10/10 kl 10-18 (sista anmälningsdag 30/9)

Pris: medlemmar i Amnesty 700 kr, icke-medlem 1 000 kr

Anmäl dig här: http://www.amnesty.se/informationutbildning/amnestyakademin/kurserochanmalan/

Kursbeskrivning:
På de flesta håll i världen erkänns inte kvinnors rättigheter som mänskliga rättigheter. Kvinnor utsätts inte bara i samhället utan också i hemmet. Det könsrelaterade våldet förekommer i alla samhällsklasser, hos alla folkgrupper och i alla kulturer: och förövarna går ofta fria. Även i Sverige.
Rätten att inte utsättas för könsrelaterat våld är i allra högsta grad en fråga om demokrati, jämställdhet och grundläggande mänskliga rättigheter. Ändå utsätts minst en tredjedel av världens alla kvinnor för allvarligt våld under sin levnad.

Det åligger varje stat att respektera, skydda och möjliggöra kvinnors mänskliga rättigheter, samt att förebygga och utreda sådana brott och bestraffa förövarna. Staterna ska också ansvara för att våldsutsatta kvinnor erbjuds stöd och ett fullgott skydd.

Kursen ger exempel på de kränkningar som drabbar kvinnor runt om i världen och belyser de dokument som ska skydda kvinnors rättigheter och staters skyldighet att respektera dessa och förhindra kränkningar. Du får även inblick i Amnestys arbete för kvinnors rättigheter och information om hur du själv kan göra skillnad."

1 kommentar:

METTE sa...

HEJHEJ

åhåhå. men den borde man läsa....
om man haft tid tid tid.

nu ska jag följa din blogg.