30 augusti 2010

Alliansen - bara Alliansens bästa vän

Monica Sundberg har skrivit en bra ledare i Karlskoga-Kuriren om Alliansens valmanifest. Hon undrar varför Alliansens manifest inte tog upp något om en av de allra viktigaste frågorna just nu: ungdomsarbetslösheten.

Och ja, man undrar ju hur Alliansen lyckas ignorera att nästan var fjärde ung person är arbetslös. Och det faktum att många unga dessutom tvingas harva runt på visstidsanställningar, vilket avsevärt försvårar "vuxeliv", till exempel att kunna ta lån och skaffa sig en bostad. (Tro mig, jag vet!)

Och som om det inte vore nog vill Alliansen förlänga tiden för provanställning ytterligare. Men Monica Sundberg ställer en bra fråga: Vilken arbetsgivare kan inte bedöma om en anställd är värd att behålla förrän efter tolv månader?

Jag är så trött på Alliansens egopolitik. Jag är trött på att ungas problem (hur länge ska man förresten räknas som ungdom?) inte är lika viktiga. Skriker pensionärerna efter skattesänkningar så då jäklar blir det åka av i båda blocken. Men unga som går på minimal a-kassaersättning, utan förstahandskontrakt på lägenhet och med studieskulder upp över öronen - dem skiter de i.

Var är solidariteten, y'all?

Inga kommentarer: