25 augusti 2010

Do ask, do tell

En genomgång av den amerikanska policyn "Don't ask, don't tell", med det eventuella resultatet upphävandet av densamma, väntas som bekant bli klar i år. Och vad händer nu? Jo, nu har höjdargeneralen James Conway passat på att under en presskonferens på Pentagon meddela: "I can tell you that an overwhelming majority would like not to be roomed with a person who is openly homosexual." Herre gud!

Conway var dock snäll nog att meddela att de skulle följa lagen om det blev en policyändring som tillåter öppet homosexuella personer att ansluta sig till armén. Fint, Conway! Verkligen fint av dig.

Jag förstår att alla inte är vana vid hbtq-personer i sin närhet. Men hur kan han bara göra ett sådant här uttalande, utan att förstå hur det sårar alla som inte faller inom heteronormen? Hur kan han inte förstå att det sårar de hbtq-personer som redan arbetar inom den amerikanska militären? (Varför man nu vill vara i ett sammanhang där man inte är accepterad som fullvärdig medborgare går visserligen över mitt förstånd, men nu är det ju inte heller jag som slåss för Uncle Sam.)

Att policyn ens existerar är sjukt i sig. Men att inte alla bara kan skriva under på att den redan borde ha skrotats - det är bra mycket sjukare.

Här kan ni läsa mer om vad Conway sa under presskonferensen.

Inga kommentarer: