24 februari 2009

Kurstips

FYI! Jag fick ett mail om att det fortfarande finns platser kvar på Amnestys och Sensus kursdag i Malmö om normkritik och queerpedagogik den 31 mars.

"Kursen syftar till att undersöka normers konsekvenser för barn och elevers rättigheter och möjligheter i skolan, samt hur man som vuxen i skolan kan arbeta med normkritik och queerpedagogik. Under dagen fördjupar vi oss, genom föreläsning, samtal, övningar och reflektion, i begrepp som heteronormativitet, tolerans- och queerpedagogik samt intersektionalitet. Kursen tar utgångspunkt i interna­tionella och svenska dokument som reglerar mänskliga rättigheter i en skolkontext, men tittar även på queerteori likväl som på praktiska erfarenheter och berättelser från skolans värld. Syftet är att förse deltagarna med kunskap, inspiration och konkreta metoder samt strategier för en normkritisk undervisning.

Kursinformation:
600 kr inkl material, 300 kr för studenter.
Halvdag kl 13-17.
Det är bra om du sedan tidigare har lite förkunskaper i frågor som rör genus- och sexualitetsnormer och likabehandlingsarbete.
Kursen hålls av Hanna Wildow.

Begränsat antal platser. Anmälan till båda kurserna sker via www.amnesty.se/amnestyakademin, amnestyakademin@amnesty.se, eller 08-729 02 00"

Låter superspännande, tycker jag!

Inga kommentarer: